0 %

Инструкция на Română

Calculate
floorpane
Calculate how much laminate you will need for your room quickly and simply
Installation and maintenance

Până la, în timpul și după instalare condițiile climatice din încăpere trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

 • temperatura aerului în încăpere > +18 ° C;
 • temperatura suprafeței podelei > +15 ° C;
 • umiditatea relativă a aerului 40% - 70%.
  instructions-5
  instructions-5

Înainte de a începe instalarea, fără a deschide ambalajul, pentru 48 de ore puneți parchetul laminat în încăperea unde va fi instalat.

instructions-6

Toate suprafețele trebuie să fie în corespundere cu cerințele tehnice generale și în conformitate cu standardele aplicabile, să fie adecvate pentru stivuire. La pregătirea suprafeței pentru instalare o atenție deosebită ar trebui acordată respectării următoarelor cerințe:

 • uscăciune; norma de conținutul de umiditate (este indicată umiditatea în greutate) pentru plăci de podea – 4%, pentru sapa de ciment-nisip – 5%, pentru baza de scînduri – nu mai mult de 7%;
  instructions-7
 • netezime (diferența maximă a nivelului podelei la un metru este nu mai mult de 3 mm);
  instructions-2
 • duritate / capacitate portantă;
 • curățenia suprafeței de stivuire.
  instructions-3

În afară de podele fără sudură ca suprafață de stivuire pot servi, de asemenea, în calitate de podele pardoseli din PCV, acoperiri de linoleum, cauciuc sau lemn, în cazul în care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus.

Nepotrivite sunt considerate podelile din materiale textile.

Acceptabile limitate sunt considerate podelile calde cu încălzire electrică.

Parchetul laminat poate fi pus pe podeaua încălzită cu apă. În acest caz, folosiți instrucțiunile producătorului podelelor încălzite cu apă.

Podelele calde cu încălzire electrică în principiu sunt potrivite pentru utilizarea parchetului laminat, în cazul în care elementele de încălzire sunt încorporate în betonul turnat în stratul fără sudură și nu sunt situate pe el în forma unui încălzitor electric de bandă.

Atenție! Temperatura de suprafață nu trebuie să depășească 28 °C.

instructions-28c

Podelele calde pe bază de radiatoare electrice reglabile pot fi potrivite pentru utilizarea cu podea laminată, în cazul în care producătorul sistemelor de încălzire asigură că temperatura de suprafață niciodată nu va depăși 28 °C. Podelele calde standard pe baza de radiatoare electrice, în conformitate cu schimbările de temperatură extreme produc temperaturi de suprafață mult mai mari decât de 28 °C, și, prin urmare, sunt considerate nepotrivite ca o bază de instalare.

 1. Înainte de instalare podele ar trebui să fie verificate pentru posibile defecte vizibile. Este interzisă instalarea podelei deteriorate.
  instructions-13
 2. Pentru a asambla parchet laminat Dumneavoastră aveți nevoie de: ruletă, creion, ferestrău, distanțier pentru respectarea anumite distanței până la pereți, folii de plastic cu grosimea 0,2 mm, substanțe izolatoare de sunet cu înălțimea nu mai mare de 3 mm și, în unele cazuri clei.
  instructions-9
 3. Suprafața fără sudură sau podele pe bază de minerale ar trebui să fie complet acoperite cu folie de plastic. Astfel, la intersecții benzile de plastic trebuie să se încadreze cu o suprapunere de cel puțin 200 mm. De asemenea, pentru toate temeiurile, este recomandat substrat fonoizolant. Substratul este plasat cap la cap, adică, fără suprapunere (vezi desenul 1 pe ambalaj).
  instructions-10
  instructions-11
  instructions-12
 4. Elementele de parchet laminat mereu sunt instalate în manieră plutitoare.
 5. Legături fixe de placi de stabilire (clei, șuruburi, cuie) nu sunt permise.
  instructions-8
 6. Articulațiile minime de forfecare ale rândurilor adiacente - 200 mm.
  instructions-19
 7. Decalaj de compensare la toate tipurile dure de construire a suprafețelor - 8 - 10 mm.
  instructions-17
 8. La toate ușile, pasajele, încăperile de configurație complexă, precum și încăperi cu lungimea sau lățimea mai mult de 10 m, ar trebui să fie introduse adaptoare/praguri.
  instructions-25
  instructions-26
 9. Se recomandă instalarea podelelor, astfel, încât lumina din fereastra încăperii să cadă paralel de-a lungul rosturilor longitudinale ale podelei. În acest caz, sudurile, dintre pardoseli, vor fi mai puțin vizibile.
 1. Examinați podele, găsiți șanțul (A) și creasta (B).

  instructions-14

  Începeți instalarea de la primul rând de la colțul de departe din stânga al încăperii. Instalați astfel încât ambele părți ale plăcilor de parchet cu crestele (B) să fie convertite spre perete.

  instructions-15
  instructions-17

  Începând instalarea, stabiliți distanțierele pentru conformitatea distanței până la perete. Asamblați un rând, uniți podele lateral reciproc, după cum urmează: la primul și fiecare următorul parchet aplicați altul, sub un unghi introducând cu creasta în șanțul membrului deja stivuit. Apoi coborâți parchetul stivuit, până când total nu se va lăsa pe podea.

  instructions-16
 2. Măsurați la ultimul parchet al primului rând lungimea dorită și tăiați acest element. Începeți instalarea celui de-al doilea rând, cu ultima rămășiță de parchet din primul rând, dacă lungimea sa nu este mai mică de 200 mm. Stivuirea tuturor rândurilor următoare ar trebui să înceapă cu rămășița de parchet din rândul precedent . 

  Atenție! La stabilirea articulațiilor fiecărui rând ulterior podelele trebuie să fie mutate cu cel puțin 200 mm în raport cu intersecțiile podelei rândului anterior. La stivuirea cu aspect și / sau decor special (de exemplu, simularea gresiei), este necesar de a se asigura ca mutarea să fie uniformă și să coincidă cu aspectul și desenul.

  instructions-19
 3. Asamblarea celui de-al doilea și a următoarelor rânduri începe cu unirea podelei pe partea laterală.

  După ce rândul va fi stivuit, ridicați-l la un unghi, introduceți creasta în șanțul rândului anterior și împingeți până când se fixează în dispozitivul de blocare pe întreaga lungime a rândului.

  instructions-20
  instructions-21
  instructions-22
  instructions-23
 4. Pentru a tăia cu exactitate maximă elementele ultimului rând:

  • cu ajutorul pardoselei, amplasată la o distanță de 8-10 mm de la perete, aplicați marcarea pe penultimul rând;
  • dezinstalați acest rând și tăiați excesul de piese ale pardoselei conform marcării Dumneavoastră;
  • asamblați penultimul rând din noile plăci;
  • utilizați un număr de plăci reduse la final.

La stabilirea în clădirile publice și comerciale ar trebui să fie considerate tipice pentru astfel de spații nivelurile medii de umiditate. Pentru aceste cazuri, este prevăzută lipirea elementelor cu clei special. Cleiul este aplicat pe creasta de sus astfel, încât, atunci când introducem elementele resturile de clei vor ieși spre exterior de la toate articulațiile de conectare ale elementului. Resturile de clei pot fi îndepărtate din partea superioară a plăcilor imediat sau după un timp ce adezivul s-a uscat.

instructions-31
instructions-32
instructions-33

Atenție! Asigurați-vă că, după aplicarea adezivului între plăci nu sunt lacune.

Este recomandată scurtarea cutiilor ușilor pe înălțimea totală a podelei laminate și substrat. Apoi, pardoseala ar trebui să fie stabilită astfel, încât placa parchetului să încapă sub ușă, respectând în același timp decalajul de expansiune (8 - 10 mm) între pardoseală și perete și / sau alte podele. În cazul că, terminați instalarea la astfel de ușă, atunci pe acest sector trebuie cu dalta să eliminați dispozitivul de blocare pe partea de jos a canalului de servire bord deja pus, pentru ca noua placă de parchet să fi introdusă exact. În această porțiune conectarea este prevăzută cu un adeziv special.

În cazul în care cutia ușii nu poate fi scurtată, cum ar fi cutiile de metal, îmbinările între parchet laminat și perete și / sau altă podea trebuie să fie completate sau acoperite printr-o masă elastică sau închise cu profile finalizate.

 • Se măsoară conducta și se marchează pe plăcile de parchet, având în vedere diferența de compensare.
 • Găuriți dimensiunea de cel puțin cu 16 mm mai mare decât diametrul tuburilor.
  instructions-27
 • Tăiați o parte de placi la un unghi de 45° până la găuri.
  instructions-28
 • Partea tăiată trebuie reglată la restul și lipită.
  instructions-29
 • Picioarele mobilei sunt prevăzute cu pâslă.
  instructions-S1
 • Atunci când deplasați mobila grea ridicați-o.
  instructions-S4
 • Rolele canapelelor și fotoliilor ar trebui să se refere la tipuri moi.
  instructions-S2
 • Ștergeți podeaua nu cu cârpa umedă, dar numai cu o cârpă ușor umedă.
  instructions-S5
  instructions-S6
 • La vărsarea apei pe podea, ar trebui să o ștergeți imediat.
  instructions-S10
 • Nu folosiți agenți de curățare abrazivi și alte substanțe care pot afecta prin frecare parchetul.
 • Nu acoperiți cu ceară sau lac parchetul.
  instructions-S11
 • Se permite să utilizați un aspirator de curățare uscată.
  instructions-S9
 • Folosirea aspiratoarelor de curățare umedă (aspiratoare de spălat) și de curățare cu abur nu sunt permise.
  instructions-S12
 • Protejați podelele de murdăria groasă, folosind covorașe pentru acumularea murdăriei în zona de intrare.
  instructions-S3
 • Detergenții de curățare pentru podele trebuie să se bazeze pe alcool sau oțet. De asemenea, pentru curățare poate fi folosită benzina, mijloace pentru îndepărtarea lacului, remover universal pentru îndepărtarea petelor.
 • Nu folosiți detergenți, care alcătuiesc pelicule la suprafață. Din acestea fac parte detergentul de vase, săpunul lichid, etc.
  instructions-S7
  instructions-S8
 • Dacă, în ciuda durabilității de parchet laminat, va fi dezvăluită în continuare o deteriorare, micile zone deteriorate pot fi reparate cu pastă de turnare, concepută special pentru aceasta. În caz de avarie a întregii plăci, podeaua trebuie să fie înlocuită de specialist. Dacă este necesar, Vă rugăm să contactați furnizorul.
 1. Prezenta garanție este valabilă pentru plăcile de laminat LA MOENA, ambalate în spații de locuit cu cerințele, prevăzute de instrucțiunea de instalare și exploatare.
 2. Caz de garanție este deteriorarea podelelor sub forma de abraziune sau îndepărtarea completă a stratului de protecție și a stratului de hârtie decorativă dedesubt. Această deteriorare trebuie să fie vizibilă și să ajungă la o dimensiune nu mai puțin de 1 cm.
 3. Micile urme de lovituri fără fisuri sau chips-uri pe suprafață, formate ca urmare a efectelor de uz casnic, în cazul de garanție nu se aplică. Deteriorările, cauzate de obiecte ascuțite, sunt de asemenea excluse de la garanție.
 4. Garanția nu se aplică la daune pur exterioare, cum ar fi poluarea din cauza uzurii piesei de mobilier sau a rugozității.
 5. Garanția nu acoperă daunele cauzate de utilizarea podelelor pentru alte scopuri, accidente, forță majoră și de alte circumstanțe care nu sunt tipice pentru locuit.
 6. Garanția nu poate fi transferată la o altă persoană, îi aparține doar cumpărătorului direct.
 7. Costurile de instalarea și de demontare a plăcilor de podea deteriorată din garanție sunt excluse.
 8. Producătorul își rezervă dreptul de a decide acceptarea cazului de garanție prin reprezentanții săi, sau reprezentanții distribuitorului, de a vedea obiectul în care a fost pus parchetul, pentru respectarea cerințelor de instalare și exploatare.

* garanția se extinde la abraziunea suprafeței laminate
1. Clasa
2. Perioada de garanție pentru uz casnic
3. Perioada de garanție pentru uz comercial